Бідність в Україні та шляхи її подолання - Красун, А.; Турчин, Я. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2008)
Висвітлено різні підходи до вивчення проблеми бідності, подано багатоаспектні шляхи подолання бідності в Україні, використовуючи системні методи до визначення дефініції бідності та моделі мінімізації цього явища. Робота полягає у розробленні теоретичного та методичного забезпечення проблем бідності, виведенні індикацій подолання бідності в умовах сьогодення.