Особливості впливу міжетнічних відносин на розвиток політичної нації - Луцишин, Г. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2008)
Проаналізовано особливості міжетнічних відносин в Україні, характер відносин між титульною нацією та національними меншинами, і вплив цих процесів на розвиток політичної нації.