Геополітичні аспекти співпраці України з країнами євроазійського регіону - Івахів, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Досліджуються зовнішньополітичні аспекти співпраці незалежної України з країнами євроазійського регіону. Визначено основні чинники, які визначають геополітичне положення України. Проаналізовано перспективи розвитку взаємин України із євроазійськими країнами через призму концепції євразійства та позиції провідного гравця на теренах євроазійського простору – Російської Федерації.