Принцип самовизначення народів у політичній концепції О. Ейхельмана - Турчин, Я. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Розглянуто політичні погляди О. Ейхельмана – відомого науковця, громадсько-політичного діяча та ідеолога українського національно-визвольного руху 1917–920 рр. Проаналізовано його підхід до розуміння змісту принципу самовизначення націй та можливості його використання у вирішенні українського питання. Акцентовано увагу на механізмах реалізації принципу територіальної цілісності держави і захисту національних меншин, вироблених О. Ейхельманом. Доведено актуальність політологічних розробок ученого.