Конфліктогенні та геополітичні наслідки змін в етнічному балансі країн та регіонів - Качан, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Розглянуто зміни в етнічному балансі країн та регіонів як конфліктогенний чинник умов, за яких ці зміни набувають конфліктного значення. Показано геополітичний вимір проблеми.