Трансформація державного суверенітету в умовах глобалізації - Троян, І. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Досліджено трансформацію державного суверенітету в умовах глобалізаційних процесів. Охарактеризовано причини трансформації державного суверенітету у сучасній міжнародній системі; наведено класифікацію держав М. Ільїна та прослідковано можливості різних за статусом держав реалізовувати свій суверенітет у міжнародній практиці.