Перспективи розвитку вітчизняної парогазової технології - Патон, Б.; Долінський, А.; Халатов, А.; Білека, Б.; Костенко, Д.; Письменний, О. (Вісник НАН України, 2009)
У статті викладено основні засади сучасних газотурбінних технологій і послідовно доведено їхні економічні переваги, ретельно проаналізовано передові досягнення відомих світових, українських і російських компаній у цій галузі, а також вказано на певні технічні проблеми подальшого розвитку цього сектору енергетичного машинобудування. Автори статті окреслюють 10-річну перспективу газотурбобудування, визначають місце й основні завдання України для прогресування газотурбінних технологій.