Державна цільова програма (проект) модернізації комунальної теплоенергетики на 2010–2014 роки - Долінський, А.; Басок, Б.; Базєєв, Є. (Вісник НАН України, 2009)
Для підвищення економічної та енергетичної ефективності й надійності функціонування комунальної теплоенергетики України необхідно виконати низку завдань, спрямованих на економію підприємствами житлово-комунального господарства енергоресурсів, у т. ч. на заощадження та заміщення до 30% природного газу. З цією метою Інститут технічної теплофізики НАН України підготував проект Державної цільової програми модернізації комунальної теплоенергетики на 2010—2014 рр., яка визначає роль та місце комунальної теплоенергетики в соціально-економічному житті країни, передбачає проведення комплексної модернізації цієї галузі на засадах інноваційного сталого розвитку, пропонує низку технологічних і технічних заходів з коротким терміном окупності (3–4 роки) і використанням переважно вітчизняного устат кування та енергоефективних технологій. Публікація репрезентує цю програму, проект якої було обговорено та схвалено на загальних зборах Відділення фізико-технічних проблем енергетики НАН України.