Елітарні клуби як суб’єкти політики сучасного ліберально-демократичного суспільства - Білошицький, С.В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
Проаналізовано місце та роль елітарних клубів у системі влади та виробленні державної політики ліберально-демократичного суспільства. Досліджено еволюцію функцій цих клубів від часу їх виникнення до сьогодення. Визначено ступінь відповідності характеру взаємовідносин елітарних клубів та держави нормативним канонам ліберально-демократичної ідеології.