Гендерна політика Скандинавських країн: суб’єкти гендерних перетворень - Ярош, О.Б. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
В статті розглядаються основні аспекти демократично гендерної політики, систематизовано досвід Скандинавських країн і визначено суб’єктів гендерних перетворень.