Східне партнерство та Союз для Середземномор’я: можливості реформування Європейської політики сусідства - Сидорук, Т. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
Аналізуються недавно започатковані програми Східного партнерства та Союзу для Середземномор’я, а саме – можливості виправити основні недоліки Європейської політики сусідства (ЄПС). Висновки невтішні: замість орієнтації на усунення слабких місць ЄПС, нові пропозиції і надалі будуються на її засадах сумнівної працездатності та лише ускладнюють відносини Євросоюзу із його сусідами.