Селекція асоціативних з овочевими рослинами мікроорганізмів
Проведено виділення мікроорганізмів, асоціативних до певного ботанічного виду (Brassica capitata var. alba Lizg., Licopersicum esculentum Mill., Сucumis sativus L.), дослідження їх морфологічних, фізіолого-біохімічних властивостей та реакції рослин на інокуляцію. Показано, що кількість виділених...
Збережено в:
Дата: | 2009 |
---|---|
Автор: | |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України
2009
|
Назва видання: | Сільськогосподарська мікробіологія |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/27130 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Селекція асоціативних з овочевими рослинами мікроорганізмів / С.М. Маліченко, В.К. Даценко, П.М. Маменко, С.Я. Коць // Сільськогосподарська мікробіологія: Міжвід. темат. наук. зб. — Чернігів, 2009. — Вип. 10. — С. 29-40. — Бібліогр.: 14 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of UkraineРезюме: | Проведено виділення мікроорганізмів, асоціативних до
певного ботанічного виду (Brassica capitata var. alba Lizg.,
Licopersicum esculentum Mill., Сucumis sativus L.), дослідження їх
морфологічних, фізіолого-біохімічних властивостей та реакції
рослин на інокуляцію. Показано, що кількість виділених ізолятів
асоціативних мікроорганізмів залежить від виду макроорганізма
та мікроорганізмів ґрунту, в якому формується рослина, і не
залежить від чисельності останніх. Одержані ізоляти не проявили
абсолютної специфічності до конкретного виду рослин. Окремі
штами сприяли збільшенню надземної і кореневої маси рослин
Lepidium sativum L. |
---|