Інтенсивність утворення пігментів бактеріями родів Azotobacter, Azospirillum, Pseudomonas залежно від якості використаного агар-агару
Виявлено, що утворення пігментів досліджуваними шта-мами бактерій родів Azotobacter, Azospirillum та Pseudomonas залежить від якості агар-агару, використаного для приготування живильного середовища. Втрата цієї властивості бактеріями при культивуванні на середовищах з різними видами агару може ускла...
Збережено в:
Дата: | 2009 |
---|---|
Автори: | , , |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України
2009
|
Назва видання: | Сільськогосподарська мікробіологія |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/27137 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
Цитувати: | Інтенсивність утворення пігментів бактеріями родів Azotobacter, Azospirillum, Pseudomonas залежно від якості використаного агар-агару / Т.М. Ковалевська, В.П. Горбань, І.М. Романова // Сільськогосподарська мікробіологія: Міжвід. темат. наук. зб. — Чернігів, 2009. — Вип. 9. — С. 188-194. — Бібліогр.: 3 назв. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraineid |
irk-123456789-27137 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-271372011-09-28T13:18:29Z Інтенсивність утворення пігментів бактеріями родів Azotobacter, Azospirillum, Pseudomonas залежно від якості використаного агар-агару Ковалевська, Т.М. Горбань, В.П. Романова, І.М. Методи Виявлено, що утворення пігментів досліджуваними шта-мами бактерій родів Azotobacter, Azospirillum та Pseudomonas залежить від якості агар-агару, використаного для приготування живильного середовища. Втрата цієї властивості бактеріями при культивуванні на середовищах з різними видами агару може ускладнити їх ідентифікацію. Установлено, что образование пигментов исследуемыми штаммами бактерий родов Azotobacter, Azospirillum и Pseudomonas зависит от качества агар-агара, применяемого для приготовления питательных сред. Потеря бактериями этого свойства при культивировании на средах с разными видами агара может усложнять их идентификацию. It is established, that the pigments formation of studied bacteria strains of genera Azotobacter, Azospirillum and Pseudomonas depends on the agar-agar quality used for preparation of nutrient mediums. Loss of this property by bacteria at growth on medium with different kinds of agar can complicate their identification. 2009 Article Інтенсивність утворення пігментів бактеріями родів Azotobacter, Azospirillum, Pseudomonas залежно від якості використаного агар-агару / Т.М. Ковалевська, В.П. Горбань, І.М. Романова // Сільськогосподарська мікробіологія: Міжвід. темат. наук. зб. — Чернігів, 2009. — Вип. 9. — С. 188-194. — Бібліогр.: 3 назв. — укр. 1997-3004 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/27137 579:57.083.12/.13 uk Сільськогосподарська мікробіологія Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Ukrainian |
topic |
Методи Методи |
spellingShingle |
Методи Методи Ковалевська, Т.М. Горбань, В.П. Романова, І.М. Інтенсивність утворення пігментів бактеріями родів Azotobacter, Azospirillum, Pseudomonas залежно від якості використаного агар-агару Сільськогосподарська мікробіологія |
description |
Виявлено, що утворення пігментів досліджуваними шта-мами бактерій родів Azotobacter, Azospirillum та Pseudomonas залежить від якості агар-агару, використаного для приготування живильного середовища. Втрата цієї властивості бактеріями при культивуванні на середовищах з різними видами агару може ускладнити їх ідентифікацію. |
format |
Article |
author |
Ковалевська, Т.М. Горбань, В.П. Романова, І.М. |
author_facet |
Ковалевська, Т.М. Горбань, В.П. Романова, І.М. |
author_sort |
Ковалевська, Т.М. |
title |
Інтенсивність утворення пігментів бактеріями родів Azotobacter, Azospirillum, Pseudomonas залежно від якості використаного агар-агару |
title_short |
Інтенсивність утворення пігментів бактеріями родів Azotobacter, Azospirillum, Pseudomonas залежно від якості використаного агар-агару |
title_full |
Інтенсивність утворення пігментів бактеріями родів Azotobacter, Azospirillum, Pseudomonas залежно від якості використаного агар-агару |
title_fullStr |
Інтенсивність утворення пігментів бактеріями родів Azotobacter, Azospirillum, Pseudomonas залежно від якості використаного агар-агару |
title_full_unstemmed |
Інтенсивність утворення пігментів бактеріями родів Azotobacter, Azospirillum, Pseudomonas залежно від якості використаного агар-агару |
title_sort |
інтенсивність утворення пігментів бактеріями родів azotobacter, azospirillum, pseudomonas залежно від якості використаного агар-агару |
publisher |
Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України |
publishDate |
2009 |
topic_facet |
Методи |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/27137 |
citation_txt |
Інтенсивність утворення пігментів бактеріями родів Azotobacter, Azospirillum, Pseudomonas залежно від якості використаного агар-агару / Т.М. Ковалевська, В.П. Горбань, І.М. Романова // Сільськогосподарська мікробіологія: Міжвід. темат. наук. зб. — Чернігів, 2009. — Вип. 9. — С. 188-194. — Бібліогр.: 3 назв. — укр. |
series |
Сільськогосподарська мікробіологія |
work_keys_str_mv |
AT kovalevsʹkatm íntensivnístʹutvorennâpígmentívbakteríâmirodívazotobacterazospirillumpseudomonaszaležnovídâkostívikoristanogoagaragaru AT gorbanʹvp íntensivnístʹutvorennâpígmentívbakteríâmirodívazotobacterazospirillumpseudomonaszaležnovídâkostívikoristanogoagaragaru AT romanovaím íntensivnístʹutvorennâpígmentívbakteríâmirodívazotobacterazospirillumpseudomonaszaležnovídâkostívikoristanogoagaragaru |
first_indexed |
2023-10-18T17:22:59Z |
last_indexed |
2023-10-18T17:22:59Z |
_version_ |
1796141393542905856 |