Просвітницька місія онкологів - Ніколайчук, І. (Вісник НАН України, 2010)
Інститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України (ІЕПОР), заснований у 1960 році видатним вітчизняним ученим-патофізіологом і онкологом академіком Ростиславом Євгеновичем Кавецьким, цього року відзначатиме 50-річний ювілей. З нагоди знаменної дати впродовж року заплановано проведення низки заходів, що, крім висвітлення вагомих наукових досягнень колективу Інституту в розв’язанні найгостріших проблем сучасної онкології, передбачають просвітницьку діяльність, спрямовану на інформування суспільства, передусім молодого покоління, щодо можливостей подолання онкологічних захворювань. Цій меті були приурочені заходи в столичному Будинку кіно, що відбулися напередодні Всесвітнього дня боротьби проти раку.