Особливості мотивації до громадянської активності у студентів у сучасних умовах - Вінтюк, Ю. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Наведено результати дослідження мотивації до громадської активності у студентів ВНЗ технічного профілю, яке проводилося з метою вивчення підходів і пошуку можливостей для створення методики виховної роботи зі студентами, що передбачає формування у них мотивації до громадської активності в сучасних умовах. Встановлено рівень громадської активності студентів і причини, що спонукають їх до проявів суспільно значущої діяльності; виявлено домінуючі тенденції мотивації до громадської активності у студентів, а також позитивні і негативні чинники, що її зумовлюють. З’ясовано їхню думку з приводу наявності даної ситуації, причин громадської пасивності студентів а також їхні міркування з приводу того, що необхідно зробити для її виправлення. Одержані дані проаналізовано і зроблено висновки з проведеного дослідження.