Творча і педагогічна діяльність Віктора Довбищенка в 1938–1947 роках - Безручко, О. (Студії мистецтвознавчі, 2010)
Стаття присвячена дослідженню творчої та педагогічної діяльності в 1938–1947 роках видатного українського режисера театру й кіно, педагога Віктора Довбищенка (1910–1953) у контексті розвитку мистецької освіти в Україні.