Микола Гордійчук і сучасне українське історичне музикознавство - Немкович, О. (Студії мистецтвознавчі, 2010)
Статтю присвячено 90-річчю від дня народження видатного українського музикознавця Миколи Максимовича Гордійчука. У ній зроблено спробу розкрити значення багатогранної наукової діяльності вченого для сучасного музикознавчого процесу, зв’язки фундаментальних ідей його праць із характерними тенденціями розвитку національної музикознавчої науки на межі ХХ–ХХІ ст.