Когнітивні особливості моделей сприйняття змісту при трансляціях технічних текстів з англійської мови - Сікора, Л.С.; Квас, А. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2010)
Розглянуто задачі, які виникають при побудові трансляції базового змісту технічної документації.