Алгоритм функціонування системи захисту - Дурняк, Б.В.; Шевченко, О.В. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім.Г.Є.Пухова НАН України, 2009)
Детально розглянуті алгоритми виявлення атак у середовищі мереж зв'язку.