Нетлінна спадщина легендарного вченого (До 100-річчя від дня народження академіка А.О. Дородніцина) - Сергієнко, І. (Вісник НАН України, 2010)
У грудні виповнилося 100 років від дня народження одного з найбільших учених ХХ ст. Анатолія Олексійовича Дородніцина. Коло його інтересів було надзвичайно широке — від геофізики, аеро- і гідродинаміки, прикладної та обчислювальної математики до інформатики. Відомими стали ґрунтовні, глибокі праці вченого з метеорології, алгебри, теорії крила, надзвукової газової динаміки, різних розділів кібернетики. Важко збагнути, що все це зробила одна людина. Ми досі можемо лише дивуватись рідкісному дару вченого, а також повноті реалізації його талантів.