Формальний аналіз дослідів Гальвані і Вольта, що мають відношення до термоелектрики - Коржуєв, М.А.; Катін, І.В. (Термоелектрика, 2009)
Здійснено формальний аналіз дослідів Гальвані і Вольта (G&V), що стосуються термоелектрики. Відомий ефект Вольта з неоднорідно нагрітим залізним дротом, який має складну природу, класифікований у роботі переважно як гальванотермічний ефект (ГТЕ), пов'язаний із залежністю електродних потенціалів комірки Fe/H2O/Fe від температури.