Глибинна будова земної кори западини Палмер (західнеузбережжя Антарктичного півострова) за даними геофізичних досліджень - Бахмутов, В.Г.; Корчагін, І.М.; Левашов, С.П.; Якимчук, М.А.; Соловйов, В.Д.; Чулков, С.С. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2009)
За даними геофізичних досліджень, проведених в УАЕ, вивчені особливості глибинної будови структур континентального (тихоокеанського) шельфу Антарктичного півострову. Побудовані розрізи характеризують не тільки верхню частину земної кори, але і її глибинні горизонти.