Проблеми радіаційного захисту населення на територіях, забруднених унаслідок аварії на Чорнобильській АЕС - Прістер, Б. (Вісник НАН України, 2011)
У статті розглянуто методологію радіаційної безпеки населення на забрудненій ядерними викидами території на прикладі зони відчуження, утвореної після аварії на Чорнобильській АЕС. Детально описано особливості наукового супроводу сільськогосподарського виробництва, а також наведено низку контрзаходів у рослинництві, тваринництві, переробній галузі, які дозволили отримати відповідну державним стандартам сільгосппродукцію фактично на всіх забруднених територіях України, де доза зовнішнього опромінення допускає проживання населення.