Рідкісні ядерні процеси - Пода, Д.; Поліщук, О.; Нагорний, С.; Юрченко, С. (Вісник НАН України, 2011)
У статті представлено огляд досліджень рідкісних ядерних і суб’ядерних процесів, проведених у відділі фізики лептонів Інституту ядерних досліджень НАН України. Дані про сцинтиляційні і спектрометричні характеристики, а також щодо рівня радіоактивної чистоти сцинтиляторів важливі для застосування у фундаментальних дослідженнях і для реалізації низки прикладних завдань, зокрема в медицині, системах контролю переміщення радіоактивних речовин, для моніторингу довкілля тощо. Результати наведено за матеріалами циклу праць «Рідкісні ядерні та суб’ядерні процеси» молодих науковців закладу, удостоєних щорічної Премії Президента України для молодих учених у 2010 р.