Чи потрапимо у світову «двадцятку»? (Критичний погляд на орієнтири вітчизняної економічної стратегії) - Довбенко, М. (Вісник НАН України, 2011)
Автор статті проводить економічний аналіз амбітної ідеї Президента В.Ф. Януковича про входження України через 10 років до елітного клубу 20-ти найбільш економічно розвинених світових держав (G20). З’ясовано, які фактори перешкоджають досягненню такої мети, окреслено основні шляхи реалізації господарського потенціалу України та її конкурентних переваг. З урахуванням реалій економічного життя нашої країни запропоновано систему заходів, спрямованих на підвищення темпів виробництва ВВП.