На шляху до комерціалізації наукових результатів - Левіна, Д.; Чернишев, Л.; Рагуля, А.; Федорова, Н.; Смертенко, П. (Вісник НАН України, 2011)
У статті розглянуто деякі аспекти діяльності нового для академічних установ підрозділу трансферу технологій, що діє в Інституті проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України і покликаний комерціалізувати наукові результати. Внутрішній аудит розробок інституту, запропонованих до трансферу у промислове виробництво, огляд його результатів з використанням SWOT-аналізу визначили найперспективніші розробки, виявили низку перешкод у їх ринковому використанні, а також надали деякі рекомендації для їх подолання. Автори пропонують алгоритм технологічного аудиту наукових розробок, який прискорить їх практичне впровадження.