Кампанія з націоналізації культових споруд на Донеччині у 20-х рр. ХХ ст. - Фесенко, А.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
Стаття присвячена дослідженню проблеми державно-церковних відносин у 20-х роках ХХ ст. Автор аналізує та узагальнює особливості проведення кампанії з націоналізації культових споруд на території Донеччини у 1920-х рр. Дослідник зазначає, що вплив православної церкви на суспільно-політичне життя Донеччини ще не був предметом спеціального дослідження і тому вивчення ролі православної церкви в Донбасі у 1920-х рр. надасть можливість заповнити існуючі фактологічні прогалини у взаєминах державної влади і православної церкви в Україні.