Вплив N-стеароїлетаноламіну на апоптозні процеси в гормонально активних пухлинних тканинах кори надниркових залоз людини - Левчук, Н.І.; Пушкарьов, В.М.; Тронько, М.Д. (Доповіді НАН України, 2010)
Дослiджено вплив N-стеароїлетаноламiну (NSE) на експресiю проапоптозного бiлка Bax, активацiю каспази-3 та розщеплення полi(АДФ-рибозо) полiмерази в пухлиннiй тканинi кори надниркових залоз людини. Виявлено захисний, антиапоптозний ефект NSE в гормонально активних пухлинних тканинах. Розглянуто можливi механiзми гальмування апоптозних процесiв у деяких типах пухлинних тканин кори надниркових залоз людини.