Когнітивна психологія інтелекту операторів технологічних систем та синтез тестів образного сприйняття ситуації - Сікора, Л.С.; Міюшкович, Ю.Г.; Якимчук, Б.Л.; Якимчук, Л.Ю. (Моделювання та інформаційні технології, 2011)
На основі когнітивної психології оперативної діяльності розглянуто методики синтезу тестів для підвищення якості відбору персоналу.