Вплив аглютиніну зародків пшениці при передпосівній обробці насіння на рівень цитокінінів і ауксинів у листі рослин - Кириченко, О.В.; Волкогон, М.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Дослiджено вплив аглютинiну зародкiв пшеницi при передпосiвнiй обробцi насiння на вмiст фiтогормонiв-активаторiв (цитокiнiнiв та IОК), флавоноїдiв i хлорофiлу в листi рослин пшеницi, а також азотфiксувальну активнiсть ризосферних мiкроорганiзмiв. Встановлено зрушення ендогенного фiтогормонального балансу листя рослин у фазу трубкування в напрямi iстотного зростання рiвня цитокiнiнiв (утричi) та IОК (удвiчi), наслiдком чого є змiна морфофiзiологiчних показникiв розвитку рослин, зокрема: збiльшення вмiсту хлорофiлу i флавоноїдiв у листi, активне формування рослинами вегетативної маси i зерна та пiдвищення азотфiксувальної здатностi ризосферних мiкроорганiзмiв.