Порівняльна оцінка ефективності ало- і ксенотрансплантації мікроінкапсульованої тканини прищитоподібної залози щурам з експериментальним гіпопаратиреозом - Пастер, І.П. (Доповіді НАН України, 2010)
Мiкроiнкапсульованi тканини прищитоподiбної залози як щура, так i людини зберiгають високу функцiональну активнiсть в умовах in vivo i здатнi чинити виразний позитивний вплив на рiвнi загального та вiльного кальцiю у щурiв з експериментальним гiпопаратиреозом, що свiдчить про перспективнiсть їх застосування як ало- i ксенотрансплантатiв для компенсацiї гiпофункцiонального стану паратиреоїдної системи.