Пам’яті колеги і друга — професора А.І. Кузьмичова (1936—2009) - Дідух, Я.П.; Дубина, Д.В.; Кучерява, Л.Ф.; Протопопова, В.В.; Ткаченко, В.С.; Шевера, М.В. (Український ботанічний журнал, 2010)
Восени минулого року українські ботаніки отримали сумну звістку з російського Борка. Після тривалої хвороби, на 73-му році життя, 17 жовтня 2009 року перестало битися серце видатного дослідника гідрофільної флори, нашого колеги і друга, доктора біологічних наук, професора, академіка Російської академії природничих наук, головного наукового співробітника Інституту біології внутрішніх вод ім. І.Д. Папаніна РАН Анатолія Івановича Кузьмичова.