Водний статус і продуктивність озимої пшениці за дії посухи та саліцилової кислоти

Досліджено зміни водного дефіциту, обводненості, водного потенціалу і продуктивність сортів озимої пшениці за дії ґрунтової посухи й саліцилової кислоти. Встановлено, що за тривалого дефіциту вологи порушення водного статусу і втрати врожаю зерна слабкостійкого сорту озимої пшениці значно більші, ні...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2009
Автори: Маменко, Т.П., Ярошенко, О.А., Якимчук, Р.А.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України 2009
Назва видання:Физиология и биохимия культурных растений
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/30298
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Водний статус і продуктивність озимої пшениці за дії посухи та саліцилової кислоти / Т.П. Маменко, О.А. Ярошенко, Р.А. Якимчук // Физиология и биохимия культурных растений. — 2009. — Т. 41, № 5. — С. 447-453. — Бібліогр.: 18 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Опис
Резюме:Досліджено зміни водного дефіциту, обводненості, водного потенціалу і продуктивність сортів озимої пшениці за дії ґрунтової посухи й саліцилової кислоти. Встановлено, що за тривалого дефіциту вологи порушення водного статусу і втрати врожаю зерна слабкостійкого сорту озимої пшениці значно більші, ніж посухостійкого. Обробка рослин озимої пшениці саліциловою кислотою перед створенням посухи у фази колосіння—цвітіння сприяла наближенню параметрів водного статусу до контрольного рівня і стабілізації вмісту води у листках, що виявлялось у зменшенні втрат зернової продуктивності озимої пшениці.