Генетичні зв’язки лучних та лісових угруповань в умовах лісової та лісостепової зон рівнинної частини України - Куземко, А.А. (Автохтонні та інтродуковані рослини, 2010)
На основі аналізу флористичного складу угруповань виявлено генетичні зв’язки між синтаксонами лучної та лісової рослинності на рівні класів та союзів. Проаналізовано також опосередковані зв’язки між даними типами рослинності за участю нелучних класів трав’янистої рослинності (псамофітної, пустищної, болотної та узлісної).