Синтез, аффинитет к ДНК, противовирусная и интерферониндуцирующая активности амидов индоло[2,3-b]хиноксалин-6-ил-карбоновых кислот - Шибинская, М.О.; Коваленко, Е.А.; Карпенко, А.С.; Мазепа, А.В.; Ляхов, С.А.; Андронати, С.А.; Антонович, Г.В.; Олевинская, З.М.; Жолобак, Н.М.; Спивак, Н.Я.; Третьякова, Е.В.; Шафран, Л.М.; et al. (Доповіді НАН України, 2010)
Амінолізом метилових ефірів індоло[2,3-b]хіноксалін-6-іл-оцтової кислоти та 4-індоло[2,3-b]хіноксалін-6-іл-бутанової кислоти дією діалкіламіноалкіламінів з високими виходами отримані відповідні аміди. Синтезовані сполуки є інтеркаляторами ДНК з помірним афінітетом. Показано, що похідні індоло[2,3-b]хіноксалін-6-іл-оцтової кислоти перевищують відповідні похідні 4-індоло[2,3-b]хіноксалін-6-іл-бутанової кислоти за противірусною та інтерфероніндукуючою активностями та порівняні з аміксином або дещо активніші за нього.