Флуоровмісний олігомер на основі епоксидної смоли ЕД-24 та спирту-теломера C9H4F16O - Братичак, М.М.; Шуст, О.В.; Червінський, Т.І.; Ягупольський, Ю.Л. (Доповіді НАН України, 2010)
Хiмiчною модифiкацiєю епоксидної смоли ЕД-24 спиртом-теломером C9H4F16O синтезовано новий реакцiйноздатний олiгомер, який одночасно мiстить епоксидну групу та атоми флуору. Вивчено вплив природи й кiлькiсть каталiзатора, розчинника та спiввiдношення вихiдних реагентiв i температури на швидкiсть перебiгу такої реакцiї. Запропоновано методику отримання реакцiйноздатного олiгомеру. Структура синтезованого продукту була пiдтверджена хiмiчними та IЧ спектроскопiчними методами аналiзу. Показано можливiсть використання синтезованого продукту в процесах формування захисних покриттiв на основi епоксиолiгоестерної композицiї.