Побудова сценаріїв розвитку наукових кадрів в Україні на основі використання статистичних моделей - Вашуленко, О.С.; Грига, В.Ю.; Єгоров, І.Ю. (Наука та наукознавство, 2010)
Стаття присвячена проблемі середньострокового прогнозування чисельності наукових кадрів за рахунок перерозподілу кваліфікованих кадрів між різними видами економічної діяльності. Виявлено найбільш значимі фактори, керуванням якими дасть змогу прискорити чи загальмувати процес відновлення кадрового потенціалу науки. На основі побудованої багатофакторної регресійної моделі розроблено три сценарії розвитку наукових кадрів на період до 2012 року.