До 150-річчя зародження класичної астрофізики - Колтачихіна, Ол.Ю. (Наука та наукознавство, 2010)
У цьому році виповнюється 150 років з часу виникнення класичної астрофізики як вчення про фізичні явища у Всесвіті. Вона тісно пов’язана з розробкою і практичним застосуванням спектрального аналізу (Г.Кірхгоф, Р.Бунзен).