Проблеми вимірювання й оцінки інноваційного потенціалу соціально-економічного середовища - Головатюк, В.М. (Наука та наукознавство, 2010)
Запропоновано авторську концепцію й методику вимірювання та оцінювання інноваційного потенціалу соціально-економічного середовища, яка базується на теоретичних та методологічних підходах до оцінювання ефективності науково-технічного потенціалу у контексті економіки знань, напрацьованих київською науковою школою наукознавства. Досліджуються також особливості взаємозв’язків і структурованості показників, що застосовуються для вимірювання та оцінювання інноваційного потенціалу.