Науковий потенціал НАН України як ядро інтелектуального капіталу країни - Мех, О.А. (Наука та наукознавство, 2010)
Досліджено науковий потенціал Національної академії наук України (НАНУ) шляхом аналізу біографічних даних дійсних її членів. Розглянуто періоди розвитку окремих наукових напрямів, особисті характеристики і деякі аспекти внеску академіків у формування інтелектуального капіталу України.