Дослідження явищ усадки при формуванні мідних зливків - Гридін, С.В.; Спирідонов, Д.В.; Савенков, Ю.Д.; Смірнов, О.М. (Металознавство та обробка металів, 2009)
Виконано чисельне дослідження впливу основних параметрів розливання на термоусадку оболонки, що формується в зоні кристалізатора мідного зливка прямокутного перетину. Дані досліджень використано для оптимізації співвідношення усадки граней зливка за висотою кристалізатора і конусності його робочих стінок.