Використання технологічних фазових діаграм для оптимізації режимів плавки та розливки вторинних алюмінієвих сплавів - Щерецький, О.А. (Металознавство та обробка металів, 2009)
Вводиться поняття технологічної фазової діаграми сплаву. Показано, що розрахунок технологічних діаграм за результатами хімічного та диференціального термічного аналізу дає можливість оцінити вплив домішок на температурні параметри вторинного сплаву та оптимізувати режими його плавки та розливання.