Виготовлення сплавів алюмінію з активними елементами у магнітодинамічних печах - Середенко, В.О.; Середенко, О.В. (Металознавство та обробка металів, 2009)
Розглянуті особливості виготовлення рідких сплавів алюмінію, які містять активні елементи у магнітодинамічній печі. Визначені параметри отримання сплавів AlCe, AlMg, AlSiMg, AlSiCa. Встановлені зони переважного впливу електромагнітних полів індуктора і електромагніта на просякнення металом вогнетриву каналу печі та визначено умови зниження металізації футеровки.