Визначення напруженого стану біля крайових тріщин у пластині з отвором складної форми - Божидарнік, В.В.; Максимович, О.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Запропоновано підхід до розрахунку напруженого стану пластин з крайовими тріщинами біля отворів складної форми на основі методу інтегральних рівнянь. Досліджено коефіцієнти інтенсивності напружень для тріщин біля отворів, що мають форму рівностороннього многокутника та для системи тріщин різної довжини біля кругового отвору.