Технології інформаційного та енергетичного обміну в оптичних геоінформаційно-енергетичних мережах - Маліновський, В.І. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2008)
Приведено принципи та математичні моделі, які описують процеси передачі інформації та енергії у оптичних геоінформаційно-енергетичних мережах (ГІЕМ). Наведено результати досліджень, а саме математичного моделювання процесів у волоконно-оптичних каналах ГІЕМ.