Іммобілізація цезію і стронцію в голландитові матриці: синтез, фазоутворення, ізоморфна ємність - Шабалін, Б.Г.; Тітов, Ю.О.; Чумак, В.В.; Вишневський, О.А.; Богачова, Д.О. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2011)
Показана можливість ізоморфного заміщення іонів Ba^2+ в структурі залізистого голандиту BaFe2Ti6O16 на іони Sr^2+ і Cs^+ — потенційні складові радіоактивних відходів. Визначено області термостабільності структури голандиту і межі ізоморфного змішування під час заміщення барію на цезій і стронцій. Досліджено кінетику процесу утворення твердих розчинів на основі голандиту з шихти суміснооосаджених гідроксикарбонатів. Встановлено, що кристалізація голандитових фаз не супроводжується кристалізацією проміжних сполук і відбувається за значно менших температур і часу витримки ніж з шихти вихідних оксидів.