Проблеми поводження та захоронення реакторного графіту - Соботович, Е.В.; Скворцов, В.В.; Злобенко, Б.П.; Спасова, Л.В. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2011)
Поводження та захоронення реакторного графіту є актуальною для України проблемою. Нині у зупинених енергоблоках ЧАЕС знаходиться більше як п’ять тисяч тонн опроміненого графіту. Кондиціонування реакторного графіту та його зберігання/захоронення вимагає пошуку реальних технологічних рішень. Досі невирішеним є питання про місце опроміненого графіту у класифікації РАВ за критеріями допустимості (недопустимості) його захоронення у сховищах різних типів.