Варіації активності радону в ґрунтовому повітрі на Печерському полігоні м. Києва - Діденко, П.І.; Макаренко, М.М.; Бузинний, М.Г.; Романченко, М.О. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2011)
Наведено результати досліджень варіацій об’ємної активності радону в ґрунті на території Печерського полігону, яка вимірювалась за допомогою сучасних приладів рідинносцинтиляційного лічення (стаціонарний спектрометр Quantulus 1220™ і портативний спектрометр Triather). Варіації об’ємної активності радону залежать від геологічної будови полігону і метеорологічних умов.