Ефективність коагуляційного очищення водних стоків керамічного виробництва - Ярошенко, К.К.; Шабанов, М.В. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2011)
В статті наведено результати дослідження коагуляційної здатності чотирьох видів коагулянтів щодо очищення стоків керамічного виробництва. Стічні води містять значну кількість завислих часток глини та пігментів, представлених оксидами металів, що використовуються для декорування керамічних виробів. Встановлено оптимальну дозу кожного коагулянту та оцінено при цьому ступінь очищення води. Це дало змогу визначити найбільш оптимальний коагулянт для очищення даних стоків.