Нові технології для лісовідновлення та лісорозведення - Мусич, О.Г.; Дульнєв, П.Г.; Лисиченко, Г.В.; Тищенко, Ю.Є.; Гамалій, Т.М. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2011)
Українська модель екологічної політики держави пролягає через відродження земель, забруднених радіонуклідами, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. В статті розглядаються нові технологічні прийоми по використанню біостимуляторів з різними біогенними елементами, засоби захисту від фітозахворювань, біопрепарати азотофіксуючих та фосфатомобілізуючих мікроорганізмів, які лягли в основу нової технології одержання якісного конкурентноздатного посадкового матеріалу лісових культур. Практична реалізація цієї політики здійснюється шляхом розвитку і запровадження сучасних заходів із лісової рекультивації.